4 d’octubre del 2007

Fira del llibre de Muntanya


El proper cap de setmana, 6 i 7 d'octubre, tindrà lloc la sisena
Fira del llibre de Muntanya del Collsacabra, enguany a l'Esquirol, cita ineludible del llibre excursionista i de muntanya de casa nostra. La formula és semblant a la d'anys anteriors, amb un gran tendal on s'hi posen les parades de llibreries i editorials i una colla d'actes com actuacions, debats, xerrades i conferències. Enguany hi serà el Kurt Diemberger i es debatrà sobre el canvi climàtic.

L'edició de l'any passat tancava un cicle de cinc anys. Inicialment va semblar una idea boja de l'Ernest Gutierrez que s'ha pogut consolidar. Tanmateix s'han posat en evidència les seves limitacions i una certa davallada en les dues darreres edicions. Durant tot aquest hivern els organitzadors i altres persones s'han reunit i han parlat sobre la Fira. Que hi manca, que s'hi pot fer per revitalitzar-la, quins canvis s'hi poden introduir. Les idees han estat moltes. El debat interessant. Finalment els canvis han estat mínims. No s'ha canviat de dates (durant la tardor a l'Osona hi ha tres trobades de muntanya: la Fira del Collsacabra, la Fira de Material de Vic i el Festival de Torelló) per buscar una altra ubicació a la primavera, que també hauria anat bé pels professionals, ja que enguany queda emparedada entre el Liber i Frankfurt. Tampoc s'ha obert a d'altres temàtiques ni s'ha tocat susbtancialment l'estructura dels actes. S'ha fet més publicitat i s'ha promogut la seva divulgació. La setmana entrant podrem parlar del balanç, però tot aquell a qui li agradin els llibres i les muntanyes no hi pot faltar.

P.S. Des d'aquest bloc ens hem queixat sovint del fet que els mitjans de comunicació no tractin més sovint i amb més normalitat del món de l'excursionisme i dels esports de muntanya. Per això cal valora positivament la plana sencera que l'Avui dedica a aquesta activat. Tant de bo siguin un signe de normalització.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitar a tots els que s'hi deixen la pell per què aquesta iniciativa tiri endavant any rere any, i malgrat algú escrigui que la fira va devallant, els que la vivim molt d'aprop podem assegurar que res més cert que la fira cada any guanya en qualitat i quantitat.
La llástima es que entitats i organismes com la propia FEEC i d'altres no li donin el suport que es mereix.

efaura@xtec.cat ha dit...

Benvolgut anònim, m'afegeixo a tu en les felicitacions a tots aquells que treballen i es deixen la pell en aquesta fira. En conec alguns i em consta de la seva generositat i esforç. Sense ells sens dubte no existiria.

Els comentaris que he fet han estat simplement descriptius, no crítics. Personalment m'estimo molt aquesta fira, però parlant amb alguns editors, autors, amos de botigues i organitzadors tots ells han constatat que la Fira està una mica estancada en quant a projecció i assistència de públic, no en quant a l'organització, que tothom valora molt positivament.

Sempre s'hi pot donar més suport, però el millor suport es anar-hi, portar-hi gent i comprar algun llibre.

Si ets de l'equip organitzador el meu agraiment més sincer per la tasca que feu.

Anònim ha dit...

m'agrada molt la fira, jo hi vaig cada any i trobo que és una iniciativa que està molt bé, només un incís, trobo a faltar-hi editorials de l'altra banda dels Pirineus, ja que aquí són uns llibres molt dificils de trobar, estaria bé doncs poder trobar-hi llibres que habitualment no trobes a les llibreries.
Salut i que vagi molt bé la fira.

Anònim ha dit...

Un cop passada la fira (avui s'acaba) puc constatar, ja que hi vaig assistir ahir, que la fira ha guanyat en quantitat d'assistència de gent i no en quantitat d'assistència d'expositors. Pot ser una bona idea aquesta que s'apunta d'obrir la fira a expositors del país veí. També és cert que (i ho crec de veritat) els organitzadors ho fant tant bé com saben i així ho han demostrat any rere any.Felicitats i que per molts anys hi poguem anar