16 de març del 2009

Primavera




Fa dies que el sol escalfa i la llum de l'atmosfera guanya en intensitat. El cap de setmana pels que vivim a ciutat és el moment d'anar a veure la natura, com qui va veure la seva mare.

Al Vallès el verd treu el nas als camps sembrats. Encara tendre i feble, s'aixeca jove plançó amb ganes. Als marges i vorals algunes flors despunten timidament. Els arbres encara estan pelats, però els ametllers i fruiters mantenen la seva flor, cada cop més rosada. Al guanyar alçada la natura encara hiverna. Però en algunes branques s'insinua un nou vigor que anuncia el canvi d'estació. Avui la natura primavereja.


Asseguts al coll, mirant la neu que encatifa les muntanyes i que recorda la severitat d'un hivern dur, del no res apareix una papallona. Groga, molt groga, saltironeja d'herba en herba. De fons refila el cant d'un ocell que no sabem distingir. Mentre ganyipem a recer d'una gran roca, escalfant-nos amb el sol càlid del migdia, contemplem la papallona vital i juganera que amb el seu vol alegre anuncia la bona nova: la primavera ja és aquí!


2 comentaris:

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

Enguany a més, en serà molt de vigorosa la primavera. La neu caiguda, l'aigua abundosa per rius i rierols, i el sol que cada dia s'alça un xic més la faran esclatar. Gaudim-la i deixem-nos endur pels seus ritmes.

lluís ha dit...

Tot i ser un enamorat de la neu i el fred, no tinc paraules per descriure el sentiment que vaig experimentar quan fa dues setmanes vaig veure les primeres papallones, hepàtiques i violetes a la serra de Pic-en-Cel