18 de març del 2009

Eleccions a la FEEC. V




El passat dia 2 de març escrivia un apunt en aquest bloc sobre el sainet de les eleccions a la FEEC. Tal com estava la situació en aquell moment em vaig prometre de no escriure’n cap de nou fins a que s’haguessin celebrat les eleccions. Però com sempre la realitat supera a la ficció, i un cop més Kafka es va quedar curt en les seves novel.les.

Per a qui no ho hagi seguit el procés electoral de la FEEC de molt aprop segurament no entendrà res de la situació actual. De manera molt resumida, després de recursos, convocatòries anul•lades i impugnacions, el proper dissabte dia 21 s’havien de celebrar eleccions. Però avui s’ha confirmat per la web de la FEEC (a qui cal agrair que informi amb agilitat, neutralitat i transparència) un rumor que feia dies que corria, segons el qual la candidatura del Daniel Planas ha presentat un nou recurs davant el Tribunal Català de l’Esport (TCE). Tota la informació aquí.

Així que avui dimecres dia 17, ningú no sap si el proper dissabte dia 21 hi haurà eleccions i en quina situació està el procés electoral. La darrera reclamació de la candidatura del Daniel Planes segueix la mateixa línia argumental que ha tingut des del primer moment. Mantenen que al començament de tot la candidatura del Jordi Quera no complia tots els requisits i per tant no es podia presentar a les eleccions, així la seva ha de quedar automàticament proclamada com a guanyadora per ser la única que es va presentar en temps i forma.

La situació actual és absolutament kafkiana, desbaratada i no porta enlloc. Què passa realment? Quins interessos hi ha per bloquejar unes eleccions? A què obeeix tot aquest joc polític?

La situació actual és negativa de totes totes. Negativa per la FEEC, ja que continua en una situació de paràlisi. Negativa pel procés electoral, ja que només afegeix confusió i dóna la sensació que es vulgui guanyar des dels despatxos, sense passar per unes votacions. I negatiu de cara al futur, ja que segons com vagin les coses sembla intuir-se la possibilitat de no acceptar els resultats i judicialitzar el tema.

Hi ha entitats molt empipades tal com s’estan portant les coses. Aprofitant les reunions de vegueria d’aquesta setmana, alguna entitat volia proposar de fer un vot nul o en blanc per manifestar el desacord amb la manera de procedir i el menyspreu per les entitats amb aquestes martingales. Això és molt greu.

Sense ser ningú m’atreveixo a demanar a totes dues candidatures un acte de responsabilitat i compromís amb la FEEC i el col.lectiu excursionista. S’han d’acabar aquestes maniobres, celebrar eleccions netes i acceptar els resultats amb lleialtat. L’endemà tots a treballar plegats per la FEEC i el món excursionista. I punt.

Caldrà anar-ho seguint...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

nomes recordar que TOTS els recursos per paralitzar les eleccions venen de la candidatura Daniel Planas .... parlem de ser legals i tal, però usar les lleis no implica ser TRANSPARENT amics ... estant privant de vot a les Entitats, això és lo que es vol?

Anònim ha dit...

Tal com va resoldre la Junta electoral, portem 3 legislatures fent servir els mateixos Estatuts (fins i tot gent que ara està en contra, ha estat en alguna d' aquestes legislatures) de la FEEC. Les mateixes persones que ara recorren les han aprovat en les diferents assamblees en el passat, però ara veuen en els estatuts de la FEEC algo que els serveix per als seus objectius: entrar sense deixar decidir a les Entitats. De fet, de mà d una advocada contractada.

Llegiu els recursos, son llargs però no tenen desperdici. Obriu els ulls sius plau. Ens juguem el futur de la FEEC. Les Entitats caldria que diguessin PROU de tant circ i espectacle.