2 de març del 2009

Eleccions a la FEEC. IV



La setmana passada es va celebrar una nova Assemblea de la FEEC, on es va acordar tornar a convocar eleccions, es va anomenar una nova Junta Electoral, es va fixar un nou calendari i requisits. És a dir, es va posar el comptador a zero per tornar a començar. Demà dia 3 de març s'obria el període per la presentació de candidatures i començava a córrer el calendari fins el dia de les eleccions.

Però com recordareu els que heu anat seguint aquest culebrot la candidatura encapçalada pel Daniel Planas havia interposat un recurs davant el Tribunal Català de l'Esport (TCE) en relació a una decisió de la Junta Electoral anterior que anul·lava les eleccions.

Avui s'ha fet pública la decisió del TCE, amb data de 24 de febrer, que estima parcialment el recurs presentat, anul·la la decisió de la Junta Electoral anterior que aturava les eleccions i disposa que s'ha de complir el calendari previst en el seu dia. És a dir, que s'ha de continuar amb el procés electoral inicial en el seu dia.

Així que l'Assemblea no ha servit absolutament per a res! En aquests moments ningú sap quin calendari és vàlid ( ja que el teòricament correcte ha caducat), quines candidatures són vàlides, ni quines són les potestats de la Junta Electoral (sembla poc lògic que una Junta Electoral que ha estat esmenada pel TCE hagi de gestionar un nou procés electoral). És a dir, ningú no sap que s'ha de fer!

No es de descartar que la candidatura del Jordi Quera presenti un recurs contra la decisió del TCE i acabaríem als tribunals.

Embolica que fa fort! El sainet cada dia és més esperpèntic!

Ho anirem seguint.


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Finalment la Junta Electoral ha acceptat les dues candidatures que s'havien presentat i ha posat data a les eleccions: el dissabte 21 de març.
La candidatura d'en Jordi Quera no ha presentat cap recurs contra la decisió del Tribunal Català de l'Esport. Qui sí que podria fer-ho és la candidatura d'en Dani Planas, a partir d'una suposada incorrecció als estauts de la FEEC, en un nou intent d'evitar la celebració de les eleccions i proclamar-se únics candidats i, per tant, guanyadors.

Per qui no ho hagi anant seguint, resumiré que la candidatura d'en Jordi Quera és, entre altres coses, la que propugna la desvinculació de la FEDME per aconseguir una federació catalana més forta i independent, mentre que la del Sr. Planas, formada per molts dels, fins ara, membres de la Junta Directiva de la FEEC i del Consell General de la FEEC, la que defensa el manteniment de les relacions i dels lligams amb la federació espanyola. No són d'estranyar, doncs, tots aquests recursos i canvis de dates, les eleccions a la FEEC, s'han convertit en un pols entre catalanistes i espanyolistes. Per a mi, un debat veritablement pendent en el si de l'excursionisme.
Francesc

Anònim ha dit...

Aquest matí he rebut un nou comunicat on se' ns informava a les Entitats de la part que NO s' havia aprovat del recurs d 'en Planas. Em sembla esperpèntic que es volguessin declarar guanyadors, sense pensar en les Entitats, que som les que formem la FEEC. Quina barra...

Lo que està clar, és que són les Entitats les que haurien de decidir lliurement el futur de la FEEC. Caldria ser més democràtics i no tractar de guanyar a força de lleis.