15 de novembre del 2007

Es cerquen companys...



Es busquen homes per a un viatge perillós. Sou baix. Fred extrem.
Llargs mesos de foscor completa. Perill constant.
No és segur tornar-ne amb vida.
Honor i reconeixement en cas d'èxit.

Ernest Shackleton, 1914




Estem planificant fer la travessa dels Pirineus amb esquí de muntanya aquest hivern els mesos de febrer i març de 2008. És una travessa que comporta un mínim de 6 o 7 setmanes d’activitat, i tot un conjunt de tasques de preparació prèvies importants.
A data d’avui, som només dos. Per raons de seguretat i logística pensem que com a mínim hauríem de ser un equip de 3 i com a nombre ideal pensem en 4 o 5.

Atès el grau de disponibilitat, dedicació i compromís que representa fer la travessa sencera sabem que és difícil que t’hi puguis afegir, pensem però, que potser estiguis interessat i et faci il·lusió participar de la travessa alguna setmaneta i acompanyar-nos.
De moment es tractaria que ens digueu si podeu i us ve de gust fer alguns dies de travessa amb nosaltres. Us demanem que ens doneu alguna resposta quan abans millor, en tot cas abans del 23 de novembre, per que valorem si som prous com per tirar endavant el projecte.

  • Si has rebut aquest e-mail, es que fas esquí de muntanya i coneixes mínimament les condicions d’una travessa hivernal als Pirineus: etapes de fins a 8-9 hores, 1100 m de desnivell diari de mitja, refugis de muntanya la majoria no guardats, motxilla pesadeta i condicions meteorològiques incertes... (sembla que no us hi vulguem, oi!, però us assegurem que tan sols es per a mental·litzar-vos...)
  • Com que el tema de previsions i logística és complex, heu de comptar amb un mínim de una setmana i proposar-nos les dates que podríeu acompanyar-nos entre febrer i març del 2008 (d’entrada ens hem de coordinar per dates i no pel tram de la travessa que pot ser susceptible de patir variacions importants).Us demanem que si podeu tenir flexibilitat a l’hora de triar setmana també ens ho digueu, i així evitar coincidir tots en una mateixa secció de la travessa.
  • Que finalment tirem endavant o no amb la travessa pot dependre de la vostra disposició i de que ho puguem quadrar i organitzar. Per això us demanem que us ho penseu bé i ens contesteu abans del 23 de novembre (sí, la setmana propera), si assumiu el compromís d’apuntar-vos.

De cara a facilitar-vos la decisió, 4 breus notes sobre la travessa. Pensem iniciar-la els primers dies de febrer en funció de la innivació i previsió meteorològica. Sense contar jornades de descans o aturades per mal temps, la travessa hauria de durar 6 setmanes, que segurament acabaran sent 7 o més. La farem en sentit Mediterrani > Atlàntic. Sobre el paper, la primera setmana ens durà des del Canigó fins la Cerdanya a través dels Pirineus orientals. La segona ens durà pel nord d’Andorra fins a entrar al Pallars Sobirà. La tercera setmana ens duria fins les Maladetes, a cavall entre el Pallars, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. La quarta setmana ens endinsaríem als Pirineus d’Aragó fins al Mont Perdut. La cinquena passaríem pel Viguemale fins al Balaitous. La sisena entraríem a Navarra fins l’Orry, acabant la travessa a Sant Jean Pied de Port.

Gràcies. Esperem les vostres respostes.

Salut a tots/totes.
Carles Lluch i Joan Bartoll


NOTA: si feu Re: a aquest mail, penseu en enviar còpia a l’altra adreça que falta, ja sigui carleslluch@hotmail.com o jbgeo@hotmail.com



Catalunya 2007


1 comentaris:

Aka ha dit...

Gran gesta i gran documental.

De moment no estic preparat per fer una expedició d'aquest tipus (pirineu amb esquís), però espero fer-la en el futur.

SaluT i Muntanya!