29 de febrer del 2008

Malaprensa

Segueixo sovint Malaprensa, un bloc que es dedica a caçar errades, cagades i incorreccions que publiquen els diaris, televisions o revistes. Crec que la intenció del seu autor no és anar de sobrat o de savi saberut, sinó posar de manifest la manca de professionalitat i rigor d’uns mitjans de comunicació molt poderosos que cometen equivocacions flagrants que amb una simple lectura acurada es podrien haver evitat. Sorprèn la lleugeresa amb que sovint s’escapen errors garrafals en editorials que disposen de molts recursos.

A les publicacions de muntanya potser es podria fer quelcom semblant. Tiro la primera pedra. A la revista Grandes Espacios de gener de 2008, dins de l’apartat de noticies, s’informa que s’ha aprovat el projecte d’un sender de gran recorregut que creuarà Tenerife. El pressupost de l’obra superarà els 625 milions d’euros! Això es diu en els titulars. Al cos de la noticia s’informa que el GR131, que creuarà totes les illes, a Tenerife anirà del port de Santa Cruz al de los Cristianos, i tindrà 126 quilòmetres. S’insisteix que l’habilitació del GR (marcatge, neteja, adequació, àrees de descans...) costarà uns 628 milions d’euros (encara més que al titular), que aportaran per parts iguals el ministeri de Medi Ambient i el Govern insular.

Si no m’equivoco 625 milions d’euros són més de 100 mil milions de les antigues pessetes, a raó de més de 800 milions de pessetes cada quilòmetre. Déu n’hi do!

Realment aquest sender promet i caldrà anar-hi, ja que amb un pressupost d’aquesta magnitud serà sens dubte quelcom extraordinari.


3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

He, he, el pressupost deu incloure els ponts per passar d'una illa a una altra....

Xiruquero-kumbaià ha dit...

..o que pagaran les dietes als caminants...

Anònim ha dit...

No, que es farà amb AVE!