26 d’octubre del 2004

Seleccions nacionals

Avui, actualitat obliga, crec que és imprescindible parlar de les seleccions nacionals. Ahir es va dur a terme la rebuda a la selecció d'hockey, que ha guanyat el mundial B. És una bona noticia, de fet és una noticia excelent. Encara resta un llarg camí per recòrrer i probablement hi haurà molts entrebancs i pals a les rodes, però veure ahir la plaça Sant Jaume ple de banderes i llegir la noticia segons la qual sembla que podrem tenir un domini propi a Internet em va fer pensar per un moment que potser algun dia arribarem a ser un pais normal.

Tanmateix aquest espai no pretén ser una bitàcola política, sinó de muntanya, i la gran difusió que van fer ahir els mitjans de comunicació de la victòria del hockey, no ha d'amagar que els excursionistes podem anar amb el cap ben alt dient que ja fa dos anys que la selecció nacional de curses de muntanya és campiona del món.

Amb moltes dificultats i amb el coratge i esofrç personal dels seus integrans l'any passat la selecció catalana de curses de muntanya ens va donar aquesta alegria i enguany ha repetit triomf.

Les curses de muntanya són una pràctica minoritària i molt selectiva, que probablement mai tindrà gran difusió ni arribarà al gran públic, però cal recordar un cop més el paper pioner que tingut l'excursionisme català en el llarg camí cap al reconeixement de les seleccions nacionals catalanes.