21 de febrer del 2007

El museu de Montserrat al Bruc


M'arriben informacions segons les quals el museu de la muntanya de Montserrat que mira de tirar endavant l'ajuntament del Bruc avança a bon ritme i que està prevista la seva inauguració al llarg de la propera primavera. El polifacètic Miquel Rafa, regidor de l'ajuntament del Bruc, entre moltes altres batalles, n'és l'ànima. Les obres ja estan fetes i el projecte museogràfic definit. Pel que ara ens interessa més del 50 % del museu estarà dedicat a la història de l'escalada a Montserrat.


Es van fer negociacions amb la família Barberà per poder acollir els materials del petit museu del Cavall Bernat que havia anat construint en Josep Barberà, però no va haver-hi entesa i finalment només una petita part del llegat Barberà hi trobarà acolliment. El museu ha encarregat un audiovisual sobre l'escalada a Montserrat i la gent de Fanatik Visual ja l'ha acabat. Fa poc el vaig poder veure i és magnífic. S'ha pogut fer amb temps, mitjans i talent i és un audiovisual que caldrà veure en format gran, però que és totalment homologable a qualsevol altre de qualsevol museu europeu. Adreçat al gran públic exposa en imatges l'escalada del Cavall i el neguit i la màgia de l'escalada.

Esperem delitosos la inauguració del museu i que pugui servir com a primera pedra per un futur museu de l'excursionisme català que algun dia hauríem de ser capaços de tirar endavant.




2 comentaris:

Unknown ha dit...

A veure si es concreta, tot això, no? Molt bona iniciativa.

Anònim ha dit...

Si mireu el blog : clecas.blogspot.com,veureu fotos de escalada dels anys 40 a Montserrat