17 de setembre del 2008

Noves del llop
















Continuen les novetats sobre el llop. Sembla que s'han vist fins a 4 exemplars a diversos punts del Prepirineu, entre el Ripollès i el Solsonès. Una notificació personal parla que fa un parell de setmanes un camioner que carregava fusta a Pla Traver, al Puigsacalm, es va creuar amb un exemplar. Els pagesos de la zona feia dies que intuien la seva presència per diversos rastres, però ningú s'ho volia creure fins que el camioner ho va confirmar. Torna el llop al Puigsacalm, la història del Jaume de Can Valent de l'Artur Osona és un altre cop actual!

Alguns caçadors i gent de muntanya confirmen que han vist el llop per les muntanyes de Núria. Un lector d'aquest bloc informa que el Nadal passat el va veure baixant des de Coma de Vaca per les gorges del Fresser.

Mentrestant el Departament de Medi Ambient continua encertadament amb una política de discreció i certa apagada informativa al respecte.

Bons auguris!




8 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Com a complement de la teva informació, puc afegir que encara són tots mascles.

No ha aparegut cap femella ni cap llobató. De moment, clar !

Anònim ha dit...

En el tema de vida salvatge als pirineus confirmar una noticia que ha aparegut fa algun temps al Cadí. Hi ha una ossa amb dos petits d'uns dos anys de vida cadascun rondant per les muntanyes del Moixerò. Han estat vistos aquest estiu per la muntanya de Das i el primer rastre es va detectar per la zona de Estana. D'on venen i com han arribat no queda clar.
Albert

Bernat Gasull i Roig ha dit...

En referència a en gatsaule, i segons consten les referències dels rastres, hi ha constància des del 1999 que hi ha femelles de llop a Catalunya (per bé que jo sàpiga no hi ha hagut reproducció. Les zones catalanes que s'indiquen amb referències de femelles són Madres (concretament Noedes) i el carlit,

Bernat

Aka ha dit...

Quines grans notícies!!! Espero que ningú ho esguerri...

Gatsaule ha dit...

Bernat, em sembla que estem d'acord. Per sort o per desgràcia, ni Madres ni el Carlit són encara Catalunya...

enric faura ha dit...

Anònim, aquesta noticia sobre una ossa i uns cadells pel Cadí-Moixeró és per a mi tota una novetat. En pots donar més detalls? Alguna persona pot complementar la noticia?
Gràcies,

Gatsaule ha dit...

Pots llegir la notícia als diaris del dia 6 d'agost. Per exemple aquí:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=533042&idseccio_PK=1050

Bernat Gasull i Roig ha dit...

Gatsaule, Madres i Noedes sí que són a Catalunya (pobres els del Capcir i Conflent si et senten que tant catalans se senten i no paren de dir-s'ho si ara els fem fora del país!), el que no són és a Espanya ni a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Bernat