4 de juliol del 2007

Una pedra per un parc

El pic de Medacorba des dels estanys Forcats


Aquest dissabte dia 7 de juliol està prevista una ascensió al pic de Medacorba per gent de Catalunya, França i Andorra. L’objectiu és continuar la campanya a favor de la creació del Parc de les Tres Nacions, que vol protegir les altes valls del Pallars, l’Arieja i l’Andorra. L’hora de trobada serà entre les 12 i les 13 del migdia al cim i cadascú ha de portar una pedra del seu país per crear una gran fita que simbolitzi l’agermanament entre les tres nacions. Al Medacorba conflueixen les tres nacions i ha esdevingut el símbol d’aquest projecte.

L’impulsor del projecte és l’incansable Michel Sébastien, que des de fa 35 anys lluita per realitzar aquest somni. Està previst que al llarg del 2008 es constitueixi oficialment el Parc Natural de l’Arieja. A Catalunya s’ha creat recentment el Parc Natural de l’Alt Pirineu. No hi ha cap relació entre administracions catalanes i franceses. D’Andorra no arriba cap noticia.

Tanmateix el projecte del Parc de les Tres Nacions, impulsat per un grupet de visionaris, vol anar més enllà de les fronteres i aconseguir la protecció d’algunes de les valls i cims més ferestesc i ben conservats del Pirineu. És un bell projecte, potser ara per ara utòpic, que val la pena recolzar. Dissabte qui vulgui i pugui pot aportar-hi el seu granet de sorra.


2 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Aquest Michel Sebastien és el mateix que té una guia d'ascensions pel pirineu? ara no en recordo el nom, però és un llibret de motxilla amb une sdescripcions excel.lents dels itineraris, amb detalls de tot típus, erudits...frases com la gayuba rastrera, en són característiques, per amí aquest llibre és dels millors que hi que parla del Pirineu ja que no tan sols toca el tema muntanyenc sinó que veu el muntanyisme com un tot, botànic, etnogràfic, cultural, esportiu, científic etc...
Un enamorat del Pirineu en resum.
Endavant amb el Parc!

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Jaume, si, és el mateix. és un home plé d'entusiasme, amb una amor per la muntanya desbordant. Malgrat que no és jove té una energia i unes ganes de fer coses envejables.