1 de juliol del 2007

Saviesa

Quan sembla que tot trontolla, quan l’esperit inquiet no sap trobar respostes enlloc, quan les portes es van tancant i la desorientació envaeix l’ànima, per alguns resta la muntanya.

“Trobareu millors coses en els boscos que no pas ens els llibres; els arbres i les roques us ensenyaran allò que cap mestre humà no us pot ensenyar”

Bernat de Claravall


4 comentaris:

Caminants ha dit...

Bon dia muntanya.net,

Serà qüestió de buscar coses diferents en els llibres i en els boscos, i trobar l'equilibri entre dues coses gens incompatibles.

Ja ho deia Maslow amb la seva piràmide, podríem gaudir de la muntanya si darrera no tinguéssim lligat i ben lligat tot el què tenim? Llibres inclosos.

Bé, avui plou una mica i aviat faran per la TV la formula 1, o sigui, ideal per deixar els llibres i pujar a dinar a La Mola, que de ben segur hi haurà poca gent. O almenys no estarà abarrotat.

Per cert, magnífic bloc, me'l poso a Favorits.

A reveure.

eloi ha dit...

Em recorda a en Henry David Thoreau i "Walden, o la vida als boscos". Per cert... on has troat la cita de Bernat de Claravall?
att

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Joan, espero que hagis tingut un bon dia a la Mola. Si puc el dimecres per la tarda miraré de fer-hi una escapada.
Efectivament cal saber buscar un equilibri entre els llibres, els boscos i la natura tota. La vida no està en els llibres però la natura sense cultura seria quelcom molt diferent.

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Eloi, efectivament aquesta frase podria ser de Thoreau perfectament. Coneixes l'edició en català de "Walden" publicada recentment per Simbol? Està francament bé.

La cita de Bernat de Claravall, un dels homes més savis del XII europeu, la vaig treure d'un text sobre Margalef. Arrel de la seva mort va sortir publicat un treball on es destacava la profunda fe cristina de Margalef i com havia pogut dur a terme tota la seva tasca científica des d'una pregona creença. Si hi tens curiositat, aquí el trobaras.

http://www.silene.es/wb/media/cat_files/12_Mallarach_Margalef_2006.pdf