10 de juny del 2007

Font dels Degotalls



















Aquest diumenge prestiuenc, havent dinat, llegeixo alguns textos endarrerits. Em topo amb una frase de Patrick Gabarrou.
"La muntanya és la possibilitat de viure una aventura espiritual, on es poden incloure nocions com la humilitat, la fragilitat, l'amistat o inclòs la Providència."

He pensat en la caminada matinal per Collserola. Puntualment a les 10 del matí ens hem trobat amb el J.F. a Can Coll. Anem passejant cap a Can Cerdà. La vegetació, frondosa, ens protegeix del sol. No paren de passar ciclistes, cavalls, gent passejant el gos, jubilats. Tranquil·lament xerrem d'allò que ens ha portat a quedar avui.

Cerquem la font dels Degotalls. És un petita font, ara seca, amagada al fons d'un torrent, on no hi va ningú. Cap camí hi mena clarament i és difícil de localitzar. Seiem al seu redós i ens amarem d'aquesta pau. De fons un ocell refila.

Per retornar cerquem un altra camí i ens embosquem. Estem mitja horeta embolicats amb els brucs, els matolls, les bardisses, i entre esgarrinxades sembla fàcil intuir l'alè del porc senglar al clatell. Per uns moments, perduts al cor de Collserola, ens hem sentit en un altre món.

Avui, en aquesta modestissima passejada, cada paraula d'aquesta frase del Gabarrou ha pres el seu sentit. I no puc més que agrair al J.F. que m'hagi ofert la seva amistat, que ara esdevé providencial.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric,

Celebro que tornis a estar en forma. Jo, avui, amb tot el pack familiar he anat a la Vall de la Llosa. Si un altre dia vols sortir per Collserola, ja ho saps !

Jaume

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Jaume, celebro la sortideta familiar a la vall de la Llosa. Espero que hagueu gaudit. Ara segur que deu estar esclatant.
La forma està lluny, però per això mateix aquestes passejades tenen molt de valor. I encara més si es fan amb la companyia generosa d'un bon amic.
Et prenc la paraula per un altra dia.

Gregorio Luri ha dit...

Magnífic text. Hi ha un entusiasme i una sinceritat en ell que -com tot en aquest blog- contamina.

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Gregorio, gràcies per l'elogi. Sinceritat si que n'hi ha. Entusiasme? A cops costa molt de trobar on s'ha amagat. Però com hem aprés tots els que fem o hem fet muntanya, cal no defallir mai.