13 de juny del 2007

100.000 exemplars venuts i una nova llibreria

Arrel del tancament de La Pleta ens planyiem l’altra dia de la poca atenció que hi ha al llibre de muntanya en els temps actuals. Per això noticies com aquestes reconforten.

Per una banda la llibreria la Muntanya de llibres, de Vic, amplia els seu local. El proper divendres hi ha la inauguració i tothom hi és convidat. Això és un bon senyal!

Per una altra banda la novel.la Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent es torna a publicar en la seva 26ena edició. Aquesta novel.leta de viatges, aventures i una mica d’himalaisme assoleix així els 100.000 exemplars venuts, amb traduccions. No està gens malament la xifra. Ha tingut la sort d’haver entrat en el circuit escolar i esdevenir lectura pels alumnes. Probablement sigui el llibre de muntanya més venut en català de tota la història, i potser inclòs ha desvetllat alguna vocació.

El món del llibre i de les llibreries de muntanya no està del tot mort. Com sempre la realitat és complexa.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant Muntanya de Llibres!
Quan varen obrir vaig pensar que no duraria gaire, però estic content d'equivocarme, en Xevi Cortacans és un tiu tossut i treballador i estem molt contents de tenir aquest local a la comarca, tot un mèrit amb els temps que corren, felicitats.

Anònim ha dit...

La feina ben feta, crec que sempre té recompensa i en qualsevol activitat de muntanya que es fa a la comarca t'hi trobes una "Muntanya de llibres" (;-D).

M'agrada tenir una botiga de llibres de muntanya prop de casa, encara que hagi de baixar a la capital per tenir-la (je je je je)