22 d’abril del 2007

Demà és Sant Jordi. Com altres anys m'atreveixo a recomanar-vos alguns llibres de muntanya. Vagi per endavant que enguany la collita a casa nostra ha estat fluixeta, pel que les propostes surten una mica afrancesades.

Jean & Pierre Ravier. 60 ans de pyréneisme. Jean-François Labourie i Rainier Munsch. Ed. Le pin a crochets. El gran llibre de l'any. Ja n'he parlat prou en aquest bloc. Una obra de referència. Imprescindible per a pirineistes.

Ski de randonnée dans les hautes Pyrénées. Frédéric Chabot. Rando étidions. Excel.lent guia d'esquí de muntanya als Pirineus Centrals. Moltes ascensions del tot desconegudes. Tot un descobriment.

Aran. Natura i cultura. Oriol Alamany. Símbol editors. Fotografia d'excelència. Natura i bellesa. Pels amants de les imatges.

Tras las huellas de Nives. Erri da Luca. Ed. Siruela. Assaig, narrativa, dietari. Una barreja estranya d'alta literatura de muntanya. Per a esperits selectes.

Escalades al Ripollès. Luis Alfonso - Xavier Buxó. Supercrack. Ha esdevingut la guia d'escalada de la temporada d'una comarca plena de petites escoles.

Doctor Vertical. Emmanuel Cauchy. Ed.Desnivel. Entretingut recull de relats sobre rescats al massís del Montblanc.

Dersu Uzalà. Vladímir Arséniev. Símbol editors. Un gran clàssic de la literatura de viatges per primer cop en un català exquisit. Per amants de la wilderness, les històries humanes, la Sibèria i les grans exploracions.

I vosaltres, que recomanerieu?