2 de març del 2007

Novament els isards


Recullo una nova dada sobre l'afectació de la pesta del pestivirus en els isards. En aquest cas és el darrer cens realitzat a la primavera i tardor del 2006 a la Reserva Nacional de Caça del Cadí. Respecte a l'any anterior hi ha hagut una davallada de 595 animals, dels 1.565 als 970. És a dir una mortaldat superior al 60 %, desprès d'un any 2005 negatiu, és a dir, partint d'una situació molt dolenta. Així que continua la virulència de la pandèmia.

Tanmateix hi ha dues notes per l'esperança. Per una banda hi ha confiança que l'any 2007 pugui marcar un canvi de tendència al Cadí, perquè sembla que el pestivirus està desapareixent de la Reserva i només es troben animals afectats al Port del Comte i Alinyà. A la RNC de la Cerdanya i Alt Urgell la tendència s'ha invertit i l'estiu del 2006 els isards s'han incrementat dels 39 als 133 exemplars. I els cabirols sembla que també van augmentant. Una llum per l'esperança...



1 comentaris:

Anònim ha dit...

Esperem doncs, que l’esperança es faci realitat.

Vaig arribar tard per a comentar el teu l’article sobre la cel·lebració de la Flama de la Llengua Catalana d’enguany. Una bona reflexió ha donat pas a un bon article com no podia ser altrament.
En el fons de la qüestió estic d’acord amb tú. En la necessitat de renovar la cel·lebració. Altra cosa seria –que no vol dir, en principi, desacord- en quina direcció caldria aquesta modificació de la trobada.
Probablement un d’aquest dies em permetre tornar sobre aquest tema al meu bloc.