21 d’octubre del 2009

Suite Russell III



El Museu Pirinenc de Lorda prepara de cara a finals d’any una exposició temporal dedicada a Russell.

A començaments d’abril s’ha presentat la pel.lícula “Vignemale II, l’epopee Russell”, un films que recrea les seves estades al Vignemale i perfila el personatge. 

http://www.revue-pyrenees.com/spip.php?article524 
 
El 10 de setembre Henry es va descobrir una placa a la façana de la vil.la de Biarritz on Russell va morir, que era la casa del seu germà, casa encara en mans de la familia. http://www.revue-pyrenees.com/spip.php?article701

I un altre film de René Druil sobre els origens del pirineisme, on d’esquitllentes hi apareix Russell. 

http://www.revue-pyrenees.com/spip.php?article59

A casa nostra la celebració està passant amb discreció. Els companys del CMH, continuen amb el seu cicle Russell, i a banda de les sortides resseguint les seves ascensions, estan preparant una exposició sobre el personatge.

Les revistes Vèrtex i Excursionisme han publicat sengles articles recordatoris del genial pirineista.

Alberto Martínez Embid, sens dubte l’expert peninsular sobre Russell més complet i preparat, porta publicats al seu bloc diversos apunts recollint aspectes del pirineista insigne que cal llegir. 

http://albertomartinez.desnivel.com/blogs

El mateix Alberto Martínez Embid ha anat publicant a la revista-anuari de Montañeros de Aragon diversos articles i monografies sobre Russell complets i interessants.
 

He aprofitat per rellegir Le guide foudronye, un llibre que relata l'impossible rencontre entre Russell i Sherlock Homes ben resolt, de lectura molt amena.

El periodista i escriptor Rafael Vallbona ha recordat Russell al seu bloc: http://casavbn.blogspot.com/2009/07/cultures-de-muntanya-i-de-ciutat.html

Carlos Bravo ha recordat al seu blog el personatge amb un resum biogràfic. http://carlosbravosuarez.blogspot.com/2009/04/cien-anos-de-la-muerte-de-henry-russell.html
 

Al bloc Metereologia del Pallars el mes de juny el recorden també. http://meteopallars.blogspot.com/2009/06/henry-russell-lenamorat-dels-pirineus.html 
 
El diair basc Gara n'ha donat noticia. 

http://www.gara.net/paperezkoa/20090601/139937/es/Henry-Russell-figura-original-emblematica-pirineismo


2 comentaris:

David ha dit...

Bon dia !!!...des del CMH, hem tancat el cicel de sortides Russell amb gran exit. Les sortides "oficials" es van tancar el passat juliol amb una pujada al Posets, però sens dubte, la gran triomfadora de les sortides va ser la travessa Bujaruelo-Bretxa de Roland (bivac a l'abri Russell) - Mont Perdut (bivac al cim)-Ordesa.
Els qui hem estat treballant pel cicle Russell, vam fer el nostre particular comiat fa una setmana al Vignemale, pujant pel corredor de la Moskowa i, com no podia ser d'altra manera, dormint a Villa Russell i brindant amb "vin chaud".
Pel que fa a la exposició que preparavem, és possible que engeguem el tema més endavant, tot i que sigui al 2010, ja que el museu de Lorda i el CMH hem coincidit amb data i, és clar, ens hem quedat amb un pam de nas.

P.D: Enric, estaves molt interessant l'latre dia a la tele

enric faura ha dit...

Felicitats pel cicle. I aviseu quan feu l'exposició.