19 d’octubre del 2009

Rescat al Puigmal




Escena I

Bombers: quin rotllo de guardia. Avui no passa res. Ring!
Veu: Atenció, us truco des del mòbil. Hi ha un problema al Puigmal.
Bombers: rebut. Què passa exactament? A quin lloc?
Veu: doncs estem al cim. Dos persones pateixen mal d'alçada, potser tenen un edema. A més a més altres s'estan congelant, estan esgotats i no poden baixar. Altres tenen cagarrines i n'hi ha quatre mes amb ampolles als peus i s'ha acabat l'esparadrat.
Bombers: quines condicions hi ha?
Veu: bon temps, sol radiant i un ventet lleuger de nord.
Bombers: bé, activem el dispositiu. En pocs minuts un helicòpter arribarà i es farà càrrec dels accidentats.

Noticia de redaccio abans de la seva publicacio: un grup de polítics i càrrecs electes han estats rescatats pel cos de bombers del cim del Puigmal. Unes condicions meteorològiques del tot imprevisibles han provocat lesions en uns muntanyencs que anaven perfectament equipats i havien seguit tots els protocols de seguretat.

Escena II
Bombers: pregunteu al departament d'Interior si hem d'enviar la factura del rescat del cap de setmana del Puigmal.
Conselleria: I tant! Només faltaria! Que es pensen aquests excursionistes pollosos? Sinó saben anar pel món i els bombers els han de treure les castanyes del foc que paguin! I sinó que es quedin a casa.
Bombers: pero aquest cop no han estat excursionistes, sino uns polítics d'Erc.
Conselleria: d'Erc?. Diu el conseller Saura que el Carod li ha demanat que aquests els hi apliqueu tots els recarrecs que pogueu. Que es fotin.


Escena III
Presidència: President, que ha trucat el Puigcercos indignat. Que ha rebut un factura dels bombers pel rescat del Puigmal i diu que no pensa pagar. O el Saura anula la factura o trenca el tripartit.
Uf... Truque al Saura i digueu-li que s'oblidi de tot. Sino el faig fora del govern.

Noticia publicada: Un excursionistes amb problemes han estat rescatats per un grup de politics que pujaven al Puigmal i han estat tornats sans i estalvis a Nuria. El director general de Proteccio Civil ha donat una medalla als rescatadors per la seva tasca i el Sr.Puigcercos l'ha anat a recollir en nom de tots.

S'acaba la funció (continuarà...)


3 comentaris:

Anònim ha dit...

De cagarrines al cim del Puigmal moltes! Però s'hi posa unguent de la serp; es pronuncien les paraules màgiques: 'pit i collons', conegut encanteri tradicional de la banda de cap a Gombrén, i feina feta. De tota manera sorprén que el camarada Putxi pugi al Puigmal. Considerant com deixarà el partit, més li hauria valgut explorar la fosa de les Aleutines.

Jordi Lalu ha dit...

A aquest pas, aviat a qui hauran de rescatar és a la totalitat d'ERC...
En Puigcercós ha pujat al Puigmal, puix mal li ha cercat al seu antecessor, i ha pensat que dalt del Puig...mal, bé li faria cercar un senyal a l´horitzó, força ennuvolat aquell dia sembla ser. Per això en Puigcercós era al Puigmal..., hi havia anat a cercar no se sap ben bé què..., quina altra en porta de cap? El que sí que sembla evident és que té les mans fredes perquè vesteix guants, mentre que el cap li deu bullir perquè no vesteix gorra. També s'observa que porta bella companyia, com ara en Portabella, que treu el nas per darrera. D'altra banda, de senyeres no els en falten, ni a ell ni a les senyores; val a dir que sempre els poden ser útils per a fer-se un mocador per a tapar-se el cap, no sigui que els agafi una insolació tan amunt que han pujat. Compte amb la baixada, que quan es puja tan amunt de cop, el descens pot ser molt perillós si es va molt confiat, puix mal podrien prendre després del Puigmal!

enric faura ha dit...

Benvolguts Anonim i Jordi, sou més dolenttots que jo mateix...