9 de febrer del 2009

Les vaques porten esquella i la merda fa pudor


Ja hi tornem a ser! Aquestes maleïdes vaques! Per quin set sous han de sortir de l’estable a les set del matí. I aquests esquellots que fan tant soroll? Per no dir res del maleït gall de la veïna, no falla, cada matinada crida més fort. Es que ningú pensa en els veïns?

Tota la setmana de cul, amb reunions, viatges llampecs, enganxat a la blackberry, sense veure a la dona ni als nens. Per això ens vam comprar aquesta casa. La dona volia que la canalla pogués córrer pels prats, i jo descansar. La pasta que ens va costar!

Però no hi ha manera, sempre aquest soroll. Per no dir res de les pudors. No podem obrir la finestra, sinó entra un baf de fems que tira d’esquena. A més a més quan sortim amb els nens a passejar sempre acaben posant els peus a una tifa. És que ningú recull la merda d’aquests animals?

Algú els hi hauria de parar els peus a aquests pagesos. Amb el que l’ajuntament ens colla amb la contribució, prou que hi podria fer alguna cosa. A mi els diners no me’ls regala ningú, eh!. Però qui s’han pensat que són? Es pensen que tot és seu? A veure si els hauré de posar una denúncia! Sort que encara queden jutges assenyats i ja han fet tancar una granja! Que els hi tanquin l'estable, però a mi que em deixin descansar, respirar aires purs i caminar sense empastifar.


11 comentaris:

PGB ha dit...

Al facebook tb s'ha creat un grup per anar en contra del mobbing-rural.

La merda de la muntanya no fa pudor, ai no! ♫

jaumeplanellpiqueras ha dit...

És tot tan absurd! Urbanites que desitgen la "natura" però no s'adonen que el que volen és la ciutat, llavors demanen que el mon rural es transformi altra volta en ciutat...
urbanites millor resteu d'on no hauríeu d'haber eixit!!

lluís ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
lluís ha dit...

El tema s´ha mediatitzat molt (potser intencionadament?) i crec que no ens fa plantejar el problema "real" de la pagesia a Catalunya: que cada cop és més difícil viure del camp i que es perd un paisatge estimat per molta gent.

Aka ha dit...

Em treu de polleguera aquesta gent..., Ufff...

I encara la "justícia" els dóna la raó, jo cada vegada entenc menys la societat on visc...

Un dia d'aquests em faig ermità... I que no em molestin!!!!

Anònim ha dit...

Per fi algu diu les coses clares, Enric. Jo encara diria més. Els mateixos pagesos han venut les terres a preu d'or i ara fan tot el soroll que poden i fan cagar les vaques davant de la porta dels urbanites perque els hi revengin les cases i poder restaurar els prats al seu estat original. Si es que aquest pagesos.......+

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Fas bé de posar-hi un càrrega d'humor. Perquè, amb independència de la consideració que ens pugui merèixer el denunciant -a qui l'aplicació de la llei ha estat favorable-, de quí és la responsabilitat?
En fer-ho televisiu ens han mostrat una punteta d'iceberg.
I molt em temo que ens quedarem amb l'imatge de la punteta.
Nosaltres podem remugar -com les vaques dels esquellots-, però els que fan les lleis, o sia els partits polítics, heu sentit que diguin alguna cosa?
Jo no he sentit res als respecte. Potser m'ha passat per alt.

Doncs això, prenguem-ho amb bon humor.

Lo Piolet ha dit...

Una salutació.
Ai nostre senyor on arribarem !!
L'altre dia vaig rebre un email en la mateixa linea que deia =


**_Les vaques porten esquella i la merda fa pudor!_**

Ja n'hi ha prou! La població rural de Catalunya està patint una amenaça!
Des de fa segles les campanes dels pobles toquen cada hora, les vaques, les ovelles i els cavalls porten esquelles al coll, els galls canten a la matinada i la merda fa pudor (com no pot ser d'altra manera).
Darrerament hi ha hagut un gran augment de població urbanita "post moderna" que fa turisme rural per "respirar aire fresc" i "viure la natura". Això no hauria de ser un problema si no fos perquè alguns d'ells, Ajuntaments i constructores estan posant en perill la tasca dels pagesos i ramaders.
Es veu que les esquelles i les campanes "molesten", els galls "criden" massa i els tractors "destorben" a la carretera, i segons algun Ajuntament no es cumpleixen alguna norma que s'han tret de la màniga.
Serà certa la dita tan nostrada "de fora vingueren que de casa ens tregueren"?
No hi ha cap problema en compartir el món rural, el que cal és respectar-lo com es mereix.
A Catalunya tenim la sort que hi ha gent que pot viure encara de l'agricultura i ramaderia, una tasca que, de moment, no fa fums ni cal posar límits de velocitat a les vaques perquè pasturin.
La muntanya no és Port Aventura! És real i és de veritat! Ajudem tots plegats perquè segueixi sent així.

**Passa-ho.**

Anònim ha dit...

Seria interessant veure les vaques passejant per la ciutat. Potser molts urbanites podrien fer turisme rural a casa seva.

Anònim ha dit...

Hola Xiruquero,

Pel bon humor suposo que et refereixes a l'Enric. En el meu cas es pur cinisme que es l'escola en que s'empapen molts dels meus escrits. D'entrada no crec en qui fa arguments des de la bondat humana. Intento fer comentaris provocadors i aquest n'era un més en aquesat linia. En conec casos de primera má en que qui fins els anys 90 eren ramanders, pero van optar per vendres tot el seu bestiar i part de les seves terres per conduir BMW's 4x4 i audis 8 o més, van inicar el mobbing contra els ramaders que no venien terres ni es desfeien dels animals. Home homini lupus est (o algu així). Els primers en fer mobbing rural son en molts casos la mateixa gent originaria del lloc que plens de complexos es pensen que els urbanites no volen el gall ni la pudor de les caques al carrer. No idealitzem a la gent del mon rural, a tot arreu i ha de tot. No te res a veure la gent que viu de explosió urbanistica i turistica per exemple a Ribes de Fresser amb els darrers ramaders que queden a dalt de tot de Pardines. La disputa esta sovint entre ells i no amb els "urbanites".

enric faura ha dit...

El Xavi apunta un matís que en tota aquesta polèmica ha quedat arraconada. Els primers que s'han venut els prats, els pallers i les masies han estat els pagesos. N'hi ha uns quants que han fet molts i molts diners. I altres han resistit. Els urbanites tenen (tenim) la culpa de moltes coses, però la gent de muntanya també té la seva quota de responsabilitat. I això, encara que no agradi, s'ha de dir.