24 de febrer del 2009

Alpinisme express



La via Schmid a la nord del Cerví en 1 hora i 56 minuts pel suís Ueli Steck el passat 13 de gener.

Sense paraules!


4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hi ha gent molt ben preparada que fan aquestes proeses, però això no s'ha de treure de contexte, sinó caïem en el risc de banalitzar la muntanya i que hom pugui pensar que tot és possible i fàcil, i no ho dic per tú Enric eh! em queda la recança davant d'aquestes gestes fetes per alpinistes fora de sèrie, que jo puc discriminar, però que un jovenet pot pensar que la nord del Cerví està "xupada", o la Nord de l'Eiger...que en penseu?

lluís ha dit...

Jaume, crec que sí que pot passar el que comentes i que s'acabi considerant el cerví com un estadi de competició.
A mi personalment, tot i que valoro aquesta proesa tècnico-esportiva, em sabria molt de greu fer-li això al Cerví.

enric faura ha dit...

Teniu tota la raó, però els meus pensaments són contraposats. Per una banda una admiració incondicional pels alpinistes que fan aquestes ascensions. Els que hem fet una mica de muntanya sabem l'extradordinari valor que tenen. I per un altre aquesta banalització que dieu, el convertir la muntanya en un circ per l'acrobata més audaç. No sé quin dels dos aspectes és més important.

David ha dit...

Ja n'hem parlat algun cop abans. La banalització de la muntanya no és una possibilitat, avui dia és ja un fet, i a casa nostra en vam tenir un clar exemple amb el programa "el cim" ¿recordeu?. Per mí, això sí és banalitzar. El que ha fet Ueli és una proesa esportiva de gran valor competitiu, però que no m'aporta res.