8 de gener del 2009

Eleccions a la Feec. I

 
L'any 2008, com correspon a tot any d'Olimpiades les federacions esportives han de renovar-se, i per tant també la FEEC. Així, l'Assemblea de Bellpuig del 29 de novembre va convocar les eleccions i va obrir el procés electoral, que marca com a dia de les eleccions el proper 10 de gener.

Un cop l'actual president ha fet públic que es retira, a les eleccions s'hi han presentat dues candidatures. Una encapçalada per en Jordi Quera, de Barcelona. Aquí trobareu la seva web electoral, aquí el seu programa i aquí els membres de la seva candidatura. L'altra candidatura està encapçalada per Daniel Planas, de Sant Joan de les Abadesses. Aquí la seva web electoral, aquí el seu programa i aquí els membres de la seva candidatura.

El procés electoral, que inicialment semblava rutinari, s'ha anat enredant. Hi ha hagut diverses impugnacions ( I i II) que la Junta Electoral ha admès. Sembla que s'ha de tornar a convocar una Assemblea per superar un defecte formal i obrir de nou el procés electoral. Tanmateix no s'ha dit la darrera paraula i és possible que l'afer acabi en els tribunals esportius.

En paral·lel per la xarxa s'ha obert un agre debat de desqualificacions i atacs personal, desinformació, confusió i molta demagògia. Són massa els comentaris i opinions per fòrums, blocs i webs allunyats del rigor i seriositat que la situació exigeix.

Mentrestant la majoria de federats, socis d'entitats i muntanyencs assisteix amb una barreja de desinterès i allunyament al procés electoral. També alguns assisteixen amb astorament a la dinàmica de picabaralles. Es fa molt difícil entendre el que passa des de fora.