24 de novembre del 2008

Sempre Gabarrou



BLOC 2008

L'alpinista Patrick Gabarrou acaba d'obrir aquest darrer mes de setembre, als 57 anys, la seva sisena via a la cara nord de les Grans Jorasses. De dificultat MD l'ha dedicat al seu amic Hugues Aubarè, que va morir l'estiu al K2. Amb el mèrit afegit que obre aquesta via després d'un important accident en una cascada l'hivern de 2007.

És un rècord absolut. La història d'amor de Gabarrou amb les Jorasses probablement sigui única. Cap altre alpinista ha obert un nombre semblant de vies a cap de les grans parets dels Alps. Per sobre de tot és un aperturista. Amb el Michel Piola dels més important dels Alps dels darrers decennis. Si Piola s'ha dedicat a la roca Gabarrou a les vies de gel i alpinisme clàssic. Tenacitat, excel·lència, coratge i passió, les qualitats fonamentals d'un aperturista les aplega de manera aparentment natural.


Com a alpinista la seva trajectòria és excepcional. Com a persona resulta ser també extraordinari.


Felicitats!




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, és un gran alpinista. A mi em va impressionar molt una visita que va fer, ja fa alguns anys, al Pirineu, on va deixar una bona colla d'obertures amb el seu segell: a la Munia, a la cara nord del Mont Perdut, etc.

enric faura ha dit...

Certament Jaume, em penso que alguna d'aquestes vies les va obrir amb el Ferran Latorre. Bona collita en pocs dies. Un cop més va demostrar la seva gran classe.