16 d’octubre del 2008

Butlletins a la xarxa


BLOC 2008Fa pocs dies ha saltat la noticia de la publicació a la xarxa de tots els butlletins del CEC de l'any 1891 fins el 1938 en format digital.

L'adreça per accedir-hi és la següent:http://ddd.uab.cat/record/27613

Ara s'està treballant en la digitalització de les entitats predecessores i s'espera que en breu estiguin penjats els butlletins de la “Catalana” i la “Catalanista” des de 1876. Després seria interessant continuar amb la resta del segle XX. I seria meravellós que seguissin altres iniciatives, com digitalitzar els butlletins del Club Muntanyenc, del Lleida, del Bagès, ...


Pels que ens interessa això de l'història de l'excursionisme és un pas important. Poder remenar, llegir i cercar des de la pantalla uns documents de difícil accés és un pas de gegant. Tafanegeu-hi.



2 comentaris:

David ha dit...

Impressionant feina, sí senyor!
És un plaer entrar a la màquina del temps i llegir la feina i les aventures d'aquells noms que ara sembln tan llunyans.
Per cert, he anat com un llamp al mes de febrer de 2009 (ja deus imanginar que cercava), i efectivament allà estava la nota necrològica del Comte. Ara cercaré la biografia que anunciaven farein posteriorment.

Anònim ha dit...

Enric, m'han comentat que a la Val de Toran s'hauria pogut veure llops. Sembla que a una biòloga li va semblar reconèixer una mare amb unes cries, però no ho pot certificar del tot (crec que és només per prudència científica). Sigui com sigui, es veu que a la zona de l'Estanh d'Aranh, molt propera al Toran, s'ha identificat amb certesa algun exemplar d'aquesta espècie. Realment, no sé si hi ha gaires més llocs a Pirineu tan privilegiats a nivell de fauna i vegetació com aquesta oblidada regió del Toran (ossos, trencalòs, perdiu blanca, gall fer, cérvols, daines, cabirols, etc. etc.). Perdona que introdueixi aquí aquesta notícia, sense que tingui relació amb el post, però com que de tant en tant parles del tema del llop, m'ha semblat que et podia interessar.