23 de setembre del 2008

Jules Verne i la muntanya

BLOC 2008



Parlava en un apunt anterior de la meva sorpresa de que Jules Verne no hagués escrit mai res de muntanya. Després de les festes del centenari vaig concloure que semblava definitiu que mai s’havia interessat pels cimals. Però avui m’haig d’esmenar. Per sorpresa meva vaig trobar a Passy aquest llibret: Quarentième ascension française au Mont-Blanc, signat per Jules Verne i editat per PyréMonde.

És un text curt, simplement una ressenya on el precursor de la ciencia-ficció explica la seva ascensió al Montblanc, que seria la quarentana françesa. Relata les facècies de l’excursió, sense cap fet fora del normal.

Però realment el text és de Jules Verne? Va fer veritablement aquesta ascensió? El text el signa Paul Verne, un germà seu. A dins surten unes referències a Russell certament sorprenents. L'estil i el rimte literari és ben allunyat de les seves altres novel.les.
Continua el misteri... Si ningú té cap informació complementària s’agrairà qualsevol nova. 
 
Quarentième ascensions française au Mont-Blanc. Jules Verne. Ed.PyréMonde. 2005. 57 p.


2 comentaris:

Jordi Soldevila ha dit...

Bon dia!

segueixo els teus escrits des de fa força temps, i primer et volia felicitar!! :-)

Ara la pregunta: el meu francès té força que desitjar... però sempre m'han interessat els llibres de Verne. Saps si existeix alguna edició en català/castellà?

Moltes gràcies!!

enric faura ha dit...

Hola Jordi, no tinc coneixement que aquest llibre (si veritablement és seu) estigui traduit al català o el castellà. Jo en el seu moment el vaig cercar i no el vaig trobar