1 de setembre del 2008

Fira de Passy I





Els passats dies 8, 9 i 10 d’agost es va celebrar a la localitat de Passy, al costat de Chamonix, la 18ena edició del Salon du Livre de Montagne. És una fira de i sobre llibres de muntanya de caràcter monogràfic, potser la més important que es fa a França.

Cada any la fira està dedicada a un tema o personatge i enguany estava centrada en les muntanyes de Noruega i tenia com a president d’honor a Emile Allais, pioner de l’esquí francès. La seu era a la Sala de Marlioz, al costat de l’escola de Passy, amb un auditori annexe. El lloc és adient i proporcionat. S’hi arrepleguen una seixantena de paradetes d’editorials, llibreries de nou i vell, autors, artistes i tota mena de coses relacionades amb la muntanya (enguany pintors, una noia que feia ex-libris personalitzats, vulcanologia, el centenari del tren de Montenvers, excavacions arqueològiques al Jura ...).

En paral·lel s’han dut a terme diverses conferències, taules rodones, molt centrades a Noruega i l’esquí, i algunes exposicions i lectura de poemes. Els premis
d’enguany han estat aquests.
Pels aficionats i amants dels llibres de muntanya francòfils és un petit paradís. Tota l’oferta actual i bona part de l’oferta històrica reunida en un sol espai, a banda de l’oferta de vell, de la més senzilla i assequible a la més selecte i cara.


Jo és el quart any que hi puc assistir i hi vaig dedicar tot el dissabte dia 9, dedicant una bona part del matí i la tarda a remenar i comprar per les parades. A banda dels llibres comprats, que ja aniré comentant, demà penjaré algunes de les impressions d’enguany.