26 de juny del 2008

Imparables

Deu fer cosa de deu o dotze anys que en l’ambient literari català una nova generació d’autors van fer forrolla. Es feien dir els imparables. Eren una colla d’escriptors que amb la força de la joventut es presentaven a la societat amb una voluntat d’ambició literària il·limitada i semblava que es volien menjar el món. Les polèmiques al gremi de les lletres van ser intenses i em penso que van acabar a alguna amistat trencada.


Pensava en ells mentre mirava el web www.imparables.cat No patiu, no és literatura, sinó muntanya. Una colla ha muntat una empresa d’equipaments i sistemes de protecció en alçada amb aquest nom. Acaben d’inaugurar una nova via ferrada al Berguedà, al municipi de Vallcebre, a les roques d’Empalomar. És la primera realització d’un projecte que el nom sembla indicar també una voluntat d’ambició. Què tinguin més sort que els poetes, però que respectin la muntanya.


Un dia d’aquest pont de Sant Joan m’hi vaig arribar fer pujar-hi. La ferrada és curta, però bonica, sostinguda, amb materials de bona qualitat i una instal.lació ben feta. Recomanable.


P.S. A l’Aran una de freda i una de calenta


3 comentaris:

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

Enric, m'alegro que hagis pogut fer aquesta ferrada i que passessis una bona estona de nou a la verticalitat.

josep fatjó ha dit...

Jo també m'alegro i força que hagis fet aquesta ferrada, senyal inequívoc que les coses van endavant. Senyal que les ganes de fer, la voluntat i la determinació, són presents i existeixen. Endavant, amic, no defalleixis.
En referència a la ferrada, l'he mirat a la pàgina web i es veu força bé. He de dir, però,que no en sóc massa partidari perquè sóc dels que encara somnien amb una muntanya "neta" i les accepto en els casos en que puguin resultar útils a l'hora de traçar un camí, posem pel cas, com s'havia començat a fer a les Dolomites a primers de segle XX. Potser m'he quedat estancat en el temps, però una vegada més em reafirmo amb allò que va dir l'escalador Josep Mª Alsina de "l'edat del ferro". Potser n'estem fent un gra massa.

Anònim ha dit...

Sempre estas a la última!

Gracies per la info.