6 de juny del 2008

Curs estiu excursionisme UPC

Els dies 3, 4 i 5 de juliol, al Campus de la Mediterrània de Vilanova i la Geltrú i dins de l’oferta de cursos d’estiu de la UPC es durà a terme el curs "De l’excursionisme als esports de muntanya" que tractarà sobre l'estat actual del moviment excursionista i les seves perspectives de futur.

El curs vol examinar l'evolució de l'excursionisme en els seus 130 anys d'història, la seva importància històrica, la seva incidència social i les transformacions que està tenint en el segle XXI.

Les sessions són presencials, llevat del darrer dia, on es farà una activitat pràctica. També hi haurà dins del programa del curs una taula rodona entre diferents personatges del món excursionista i dels esports de muntanya per debatre sobre l’evolució i situació actual de l’excursionisme. Podeu trobar informació sobre horaris i inscripcions al web del Campus de la Mediterrània.

Els temes que conformen el programa i els ponents són els següents:

“Els orígens de l’excursionisme i la seva evolució” a càrrec d'Enric Faura, escriptor i periodista.

“L’excursionisme del franquisme al segle XXI” a càrrec de Francesc Roma i Casanova, historiador.

“El repte del conservacionisme i l’excursionisme” a càrrec de Xavier Arinyo, professor de biologia de la UAB.

“Evolució de la UIAA i les noves federacions internacionals” a càrrec de Joan Garrigos, president de la FEDME i membre del Bureau de la UIAA.

“Madteam, una nova forma de comunitat excursionista pel segle XXI” a càrrec de David Oliveras, fundador de la comunitat virtual Madteam.

En finalitzar el curs, el Campus Universitari de la Mediterrània expedirà un certificat d’aprofitament o d’assistència als alumnes. Aquest curs és susceptible de ser reconegut amb crèdits de lliure elecció per totes aquelles universitats que formen part de la Xarxa Vives d’Universitats i pel Departament d'Ensenyament dins del Pla de Formació del Professorat.


1 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sap greu, però no hi podré assitir. Espero que us vagi tot molt bé. Esteu contribuint a mantenir el nivell cultural que ha tingut sempre l'excursionisme a Catalunya, però renovant-lo i actualitzant-lo. Felicitats i ànims!
Jaume Ll.