22 d’abril del 2008

Sant Jordi 2008



Seguint la tradició d'altres anys, goso recomanar alguns llibres de muntanya per aquest Sant Jordi.

Cels de safir. Edu Sallent. Cossetània edicions. Narrativa. Catorze relats sobre ascensions catalanes a l'Himalaia amb un estil intimista, sensible i molt humà.

Josep Milà, l'amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra. Francesc Roma. Cossetània. Biografia. Breu esboç biogràfic d'una pagès penedesenc que en la dura etapa del franquisme no va renunciar al seu catalanisme.

La cumbre de los dioses. Yumemakura Baku - Jiro Taniguch. Ponent Mon. Manga de muntanya.

Llibre de la muntanya. Josep Romeu. Generalitat de Catalunya. Antologia. Reedició en facsímil d'un deliciós llibret que recull en una antologia alguns dels millors textos en prosa o poesia sobre la muntanya catalana.

Travesías pirenaicas. Jordi Longas. Desnivel. Guia. Recull de 20 propostes de travesses pels Pirineus, més enllà de les rutes organitzades i que permeten submergir-se en les muntanyes pirinenques.

Les ascensions de Verdaguer al Pirineu. Cossetània. Bernat Gasull i Roig. Guia. Recull de bona part de les excursions de mossèn Cinto pel Pirineu i que més enllà de la ruta permet endinsar-se en la biografia excursionista del gran poeta.


Muntanyes de Canejan.
Val de Toran. Montserrat Timoneda i Jaume Llanes. Cossetània. Guia. Itineraris excursionistes per unes valls i muntanyes de l'Aran enormement desconegudes que per a molts serà tot un descobriment.


La muntanya solar.
Bonaventrua Adellach Baró i Jaume Riba Sabaté. Autoedició. Singularissim llibre sobre el sol, el pic d'Arcalís i antics camins pirinencs. Del tot inclassificable.

Histoire d'un coeur. Henry Russell. L'esperada reedició del llibre més maleït i mític de la història del pirineisme. Només per a russellians abrandats.

I vosaltres, que recomanaríeu?


3 comentaris:

Anònim ha dit...

La Guia en Bici per Collserola, de Probike i L'Alpina, tot i que no t'agradin gaire els socis que l'han fet. Pere.

Aka ha dit...

"Cels de Safir" ja està a les meves mans per un Sant Jordi avançat!

I porto llegides les tres primeres històries...

Només s'em acut una paraula de moment...ACOLLONANT!

Gràcies per les recomanacions!

Anònim ha dit...

Em permeto suggerir-te un llibre per nens, La Tina a l'Everest d'Araceli Segarra. L'has vist?
Manel