4 de març del 2008

Continua el circ

Més d'un cop he denunciat des d'aquí el circ en que s'ha convertit part de l'himalaisme actual, on sota el nom d'expedicions comercials s'amaguen interessos descaradament mercantils, allunyats de la tradició de muntanya i que desvirtuen l'alpinisme. La manca d'ètica, l'oblit de les elementals regles de companyonia o simplement ajut humà són comportaments malauradament en augment. L'Everest semblava endur-se la major part de l'espectacle, però poc a poc aquest es va estenent. En aquest reportatge podreu llegir uns lamentables fets esdevinguts al Muztagh Ata. Llegiu-lo i opineu vosaltres mateixos. Per sort al costat del negre existeix el blanc i tot anvers té un revers.


4 comentaris:

Aka ha dit...

No té perdó la gent que no ajuda a la muntanya.

És una mostra més del capitalisme salvatge.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

De què ens hem d'estranyar?

A qualsevol nivell: qui predica l'Ètica i, per conseqüència, l'ètica de la muntanya?
Repeteixo: a qualsevol nivell.

Anònim ha dit...

Potser seria hora que algun organisme de muntanya internacional hi poses fil a l’agulla per aturar aquets espectacles tan lamentables.

efaura@xtec.cat ha dit...

Tots teniu raó, però em penso que simplement a la muntanya ha arribat la vida real. Aquell concepte idealitzat de la muntanya com a lloc de companyonia, compromís i generositat s'està perdent. Però si passa en tots els àmbits de la vida, era qüestió de temps que passes també a la muntanya.