27 de febrer del 2008

Hospice de France



Al costat de l’Hotel de Voyaguers de Gavarnie, els Hospitals de Viella o Benasc o els grans balnearis francesos, l’Hospice de France ha estat un dels llocs històrics més importants en el pirineisme. La seva situació a la vall de Luchon camí del massís de la Maladeta el van convertir en lloc de pas de tots els pirineistes que es dirigien al cim més alt de la serralada. Per les seves parets hi han passat tots els noms importants i molts d’anònims. Des de feia temps el seu estat d’abandonament era llastimós, fins que va esdevenir una vergonyant ruïna. Finalment reneix de les seves cendres i per aquest 2008 s’espera la inauguració de l’edifici totalment renovat.



1 comentaris:

Anònim ha dit...

és una llàstima que no s'hagin pogut conservar les parets originals, vaig tenir un sentiment de tristesa dos anys enrera quan hi vaig tornar per ensenyar-li a un amic i només hi havia un solar ple de runa que una maquina havia esmicolat.
En fi... un més que s'ha perdut, com el refugi d'Ulldeter, Panticosa, l'Hotel des Voyageurs de Gavarnie, l'hospital de Benasc, etc...
Em temo que aquest edifici nou, serà qualsevol cosa menys un refugi de muntanya....
Ja es veurà, però quan veig el que han fet a Panticosa no puc ser gaire optimista.

David Vilaseca