17 de setembre del 2007

Més novetats en el món de les publicacions


Poc abans de les vacances d’estiu un mail del mateix Sergi Ramis informava que deixava la direcció de la revista El Mundo de los Pirineos per encetar una nova etapa professional. Vol tornar a viatjar i poder exercir de periodista de carrer i no tant de despatx. No abandona la residència al País Basc. El seu lloc serà ocupat per la seva col.laboradora principal.

Em penso que és de justícia reconèixer la seva tasca en aquesta revista. Sergi Ramis va arribar a El Mundo de los Pirineos quan el projecte ja havia nascut i estava consolidat. Era una iniciativa que volia importar la filosofia de la revista Pyrénées Magazine al castellà. L’aposta era atractiva, original i novedosa, però no acabava de trobar el to ni l’estil. Era una revista feta amb més voluntat que encert, amb massa errors i precipitacions. El Sergi Ramis li va aportar una gran professionalitat, rigor i seriositat. El nivell mitjà de la revista ràpidament va pujar, i des de llavors ha mantingut el llistó molt alt. El treball de la imatge, l’orientació dels continguts, la tria dels col·laboradors i la producció industrial han millorat notablement de la seva ma. Ara El Mundo de los Pirineos és una publicació molt ben feta, amb una planificació modèlica, uns continguts variats i una producció gràfica excel.lent. Aquests són mèrits que s’han d’apuntar al treball del Sergi Ramis i que la seva successora haurà de saber mantenir.

I parlant de novetats en el món de les publicacions periòdiques cal esmentar que aprofitant el seu desè aniversari, aquest setembre la revista Descobrir Catalunya es fa un rentat de cara. Una renovada maqueta, un nou grafisme, alguns col·laboradors nous, un recent canvi de director per encarar una nova etapa d’una publicació que va marcar època en el moment de la seva aparició però que té una formula una mica fatigada. Bona sort.