14 de setembre del 2007

Mort d'un isard


Algun cop m’he discutit amb alguna persona per portar gos per la muntanya. No pel fet d’anar amb gos o no, sinó anar-hi amb el gos lliure i el perill que podia significar pel bestiar de la muntanya. Lògicament no ens hem entès. El problema no són els gossos, sinó l’educació dels seus amos i que sàpiguen considerar quan es apropiat portar-los lligats o no. El que mai havia vist és el que podeu veure en la col.lecció d’imatges següents.

http://picasaweb.google.es/elandua/NuestraEscapadaDeVerano4DAsPorElPirineo/photo#5109755487512345650

Un gos espanta a un isard que per refugiar-se es fica a un estany, espantat no atreveix a sortir, fins que es mor per hipotèrmia. Potser l'isard estigui malalt, però els fets són lamentables.


4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Tens tota la raó, als Parcs Francesos és prohibit portar el gos deslligat, i és que és de sentit comú, el gos pot fer molt mal deixat anar, és llàstima que sovint els que els porten no ho entenguin.

Anònim ha dit...

Noi, m'has fet reflexionar...

Jo tinc una gossa i ens ho passem molt bé sortint junts a la muntanya, i moltes vegades he dubtat si calia lligar-la o no, i sempre he acabat deixant-la lliure per què em sap greu quan la veig correr amunt i avall i com gaudeix.

Per culpa d'això he tingut algun tràngol que m'hauria d'haver escarmentat, però llegint la teva entrada al blog puc dir que m'has convençut i que a partir d'ara la portaré lligada (a veure si s'hi conforma).

Anònim ha dit...

Home....
doncs jo trobo que no hem de criminalitzar tant els animalons (els gossos) que en definitiva estan més a prop de la natura que no nosaltres, els humans.... educats(?)

El que jo em pregunto, veient la seqüència de fotos és:

1. On és el gos que espanta l'isard i no el deixa sortir del llac? A les fotos no hi surt....

2. Per què els humans estàven allà mirant-s'ho (i fent por a l'isard que no sortía del llac) i no deixaven tranquil l'animaló?

3. Quin criminal es mira tranquil·lament com es mora un isard i només es dedica a fer-ne fotos??

Apa, seguim reflexionant també.

Remei

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Cesc i Remei, no està en la meva intenció criminalitzar els gossos, sinó fer una crida a la responsabilitat dels seus amos.
Es pot anar amb gossos a la muntanya, però amb molt de compte quan hi ha bestiar.
El cas d'aquest isard ofegat és del tot excepcional, però gossos molestant a vaques o cavalls malauradament no és del tot infrequent.
És simplement un tema d'educació i sentit comú, i en el fons de no creure que l'home és l'amo de tot.