7 de setembre del 2007

Lectures d'estiu III. Catàleg del festival de llibres de muntanya de Trento de 2007



El Festival de Cinema de Muntanya de Trento és sens dubte el més important d’Europa. Enguany ha arribat a la seva cinquanta-cinquena edició. Al seu redós es va crear fa ara vint-i-un anys un festival del llibre de muntanya, que poc a poc s’ha anat consolidant com una referència important en el món de l’edició europea.

Enguany s’hi ha presentat 923 títols diferents, que a banda de la seva exposició, poden optar a alguns dels premis que dóna el festival. M’entretinc un vespre d’estiu llegint el catàleg amb tots aquest llibres. Són més de quatre-centes planes que parlen de llibres. És interessant i permet estar al dia de les novetats editorials d’arreu d’Europa. Hi ha llibres de tota mena. Guies sobretot, però també llibres d’història, de literatura, assaig i poesia, infantils o artístics. És enlluernador l’oferta editorial de novetats bibliogràfiques de muntanya.

Entre aquest devessall de títols m’ha fet especial il·lusió que una editorial catalana hi hagi enviat títols catalans i que enguany el català hi tingui un petit espai. És aquesta una manera, modesta i si voleu discreta, per donar-se a conèixer a l’exterior.

Trento Film Festival Montagnalibri. Ed. Trento Filmfestival. Trento 2007, 413, pags.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Enric, de quina editorial es tracta?

David Vilaseca

Per cert, ja s'acosta la fira del llibre de muntanya enguany a l'esquirol i després el festival de cinema de muntanya de Torelló.
A veure si ens hi trobem.

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola David, l'ha editat el mateix Festival i suposo que només es pot demanar o comprar mitjançant el festival. Si t'interessa te'l puc passar.

I tant que miraré d'anar a la Fira del llibre de muntanya de l'Esquirol i a Torelló. Espero que hi poguem coincidir.

Felicitats per l'article al Muntanya sobre el viatge d'Oliveras. Cal que aquestes coses vagin sortint.

Fins aviat,