6 de juliol del 2007

25 anys de Torelló

El Festival de Cinema de Torelló celebra enguany la seva 25a edició. En el context d’aquest aniversari s’organitzaran un seguit d’actes extraordinaris. El primer és el cicle de projeccions Camí dels 25, en el que cada mes es projecta una de les pel·lícules de més acollida de les últimes edicions del Festival. Així, cada mes i fins el novembre, quan se celebrarà el certamen, es projectarà una pel·lícula d’aventura a la biblioteca Dos Rius. Les cintes que formen part d’aquest cicle han participat a la secció competitiva del Festival al llarg de la seva història i algunes d’elles han estat guardonades.

CALENDARI CICLE

26 d’abril. 9 del vespre
Asiemut. O. Higgins i M. Carrier. Canadà. 56’
31 de maig
L’echo du Tien-Shan. K-soul Cherix. Suïssa. 49’
28 de juny (inclòs a la programació del Festus’07)
Marco, étoile filante. Bertrand Delapierre. França. 90’
27 de juliol (Festa Major)
Finis terrae, la libertà di esplorare. Fulvio Mariani. Suïssa. 56’
30 d’agost
Colder than ice. James heyward. Nova Zelanda. 46’
27 de setembre
Coast to coast “a piece of my heart”. Olivier Aubert. Suïssa. 52’
25 d’octubre
Ballooning over Everest. Leo Dickinson. G. Bretanya. 52’

A més a més tornen a convocar novament el III Premi de Periodisme de Muntanya i Aventura per articles i reportatges. Tots els lletraferits esteu convidats a presentar-hi alguna obra.

1-. Temes: Tots els relacionats amb la muntanya, tant en el seu vessant esportiu com cultural.
2-. Podran participar-hi tots els treballs publicats en premsa escrita entre el 16 de setembre de 2006 i el 15 de setembre de 2007, escrits en qualsevol de les llengües de l’Estat. Cada autor només podrà presentar un màxim de 3 treballs.

3-. Els reportatges o articles, presentats pel mateix autor o per qualsevol altre persona o entitat autoritzada, s’hauran de lliurar en original i 3 còpies acompanyades de la fulla d’inscripció. En cas que no estigui escrit en català o castellà, s’hi adjuntarà una traducció en un d’aquests idiomes.
4-. L’Organització designarà el Jurat qualificador, que estarà format per professionals del món de la informació. El veredicte es farà públic dins la primera quinzena de novembre.

Els premis són 600€ al millor article i 600€ al millor reportatge i els treballs hauran d’estar en poder de l’Organització abans del 20 de setembre de 2007 i s’hauran d’enviar per correu a l’adreça següent:

Festival de Cinema de Muntanya
Apt. 19
08570 Torelló

Interessant, molt interessant. Així és com es fa cultura, de pluja fina, però cultura sòlida.