5 de juny del 2007

Terra incògnita

Enllaço amb aquesta proposta diferent d’acostar-se a la muntanya. Llegiu aquest article per constatar com el nostre apropament a la muntanya cada cop està més mediatitzat, condicionat i determinat per la cultura, la història, la literatura, la tecnologia, la cartografia.

Bona proposta, però intel·lectualment discutible. És possible un accés diferent, més net i sense el coneixement previ a la muntanya? Em crida l'atenció la frase “...això suposarà una major exposició al risc, i per això mateix augmentarà al seguretat”.

Veig difícil aquest acostament a la natura. El nostre passat, les nostres lectures, la cultura, la vivència i experiència ens ha llegat un substrat, un pòsit del que no ens en podem desprendre.

Tanmateix si que podem i hem d'intentar tenir una nova mirada sobre la muntanya i la natura, molt més simple, menys mediatizada, potser intuïtiva. Sens dubte menys consumista. Cal lluitar per defensar una autonomia personal més gran entre nosaltres i el medi, sense intermediaris purament mercantils.