16 de juny del 2007

Aplec de l'Ecologia



L’altra dia parlàvem aquí d’un dels aplecs més clàssic i nostrat de la nostra catalana terra. Avui cal esmentar un altre aplec, aquest molt més modern i innovador. És l’Aplec que tindrà lloc el proper diumenge dia 17 a Gallifa, al Santuari de l’Ecologia.

Mossén Dalmau ja fa 50 anys que corre per Gallifa i el 1985 va iniciar la reconstrucció de les ruïnes de l’antic Castell de Gallifa fins aixecar-hi la capella, que va posar sota l’advocació de la Mare de Déu de l’Ecologia. En paraules seves, “...ho demanaven els plecs de muntanyes que l´envolten i les catifes de verd dels boscos que li fan d´escambell. I ho proclamen sobretot els temps actuals, que han fet del mot ecologia la clau que volta d´una visió de futur. I seguint aquella lliçó evangèlica de Jesús de Nazaret, es tracta de lligar el passat i el futur, i treure del cofre coses noves i antigues. Els devots de l´ecologia venen a plantar un arbre en el recinte del voltant del Santuari com una llàntia votiva, com una pregària encesa, nit i dia a Maria, advocada de la virginitat fecunda: de la naturalesa verge”.

Afegeix “La Terra és un ésser viu i té un sistema immunològic per autodefensar-se com tots els éssers vius; se’n diu Gaia. El dia que s’adoni que els més degradats elements que la mortifiquen són el grup zoològic humà, les defenses interiors del seu sistema immunològic ens poden perseguir com els seus enemics. El remei és que estimem la Terra i tot el seu sistema complex biològic de plantes, animals de terra, mar i aire, que són la seva riquesa i tresor. I el més gran tresor es guarda en les persones humanes – és a dir, divines – que estem destinades a l‘ Orient Etern o a l‘última dimensió de viure on Déu habita”

El dia 17 de juny és la diada internacional de l’ecologia i lògicament havia de ser la diada de l’Aplec, que enguany arriba a la seva 21ena edició.

El programa és intens i variat: missa i benedicció solemne, cant dels goigs, homenatges, sardanes i dinar de germanor. La companyia més variada encara i la diada promet ser curiosa.


1 comentaris:

Anònim ha dit...

Ignorava totalment l'existència d'aquest Santuari. Això m'ha donat el temps exacte que fa que no he pujat al castell de Gallifa.
Gràcies per la informació.