28 de maig del 2007

Ecotaxa

Ecotaxa turística al Pirineu? Una proposta per pensar-hi


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Alguna cosa s'ha de fer per a solucionar l'alta afluència de turisme al pirineu i tot el que això comporta, però una ecotaxa tal i com es proposa a l'enllaç que ens deixes ho trobo una mica exagerat i genèric.

S'aplicaria també a la estança en refugis? O en acampada lliure? Als que no som profesionals, però si federats perquè estimem i disfrutem de la muntanya, se'ns posaria al mateix sac que el turisme destraler que ha provocat tot això?

Crec que és per pensar-s'ho bé...

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola henky, veig molt difícil aturar la gentada del Pirineu. Precissament la gent hi va perquè hi troba el que no hi ha a d'altres llocs.
La proposta que ens fan penso que en genèric té un sentit, però hi ha uns quants serrells massa deslligats.
La idea d'una ecotaxa és que una petita part dels ingressos que genera el territori (el paisatge) serveixi per finançar els serveis que exigeix el turisme i els turistes i poder pagar moltes despeses indirectes de "manteniment" que ara no tenen financiació. En principi no té una finalitat disuasoria.
Aquí l'ecotaxa ha estat molt polèmica i manipulada políticament (recordes el cas de les Balears?) però a determinats llocs d'Europa fa anys que existeix.
Els refugis, l'acampada lliure han de tenir una taxa? Per què no? En la societat actual a tot se li posa un preu. No dubtis que acabarem pagant per anar a determinats llocs naturals, com Sant Maurici, Ordesa o Montserrat. No en tinc cap dubte.