12 de març del 2007

Silenci!

M'entretinc amb un dels darrers documents editats per Mountain Wilderness de França sota el títol de Silence!

És un clam en defensa del silenci a la muntanya i a la natura. La moda dels esports motoritzats, dels 4x4, quads, motos, vol a motor, helicòpters, motos de neu, està provocant que el silenci cada cop sigui més absent en llocs on hauria de ser natural. Els poders públics tenen una actitud de tolerància, els mitjans de comunicació sovint en fan propaganda, les botigues i fabricants estan contentes amb el negoci de les vendes d'enginys. La natura i la muntanya es mercantilitza i esdevé una gran pista o circuit.

Mountain Wilderness de França s'hi oposa fermament i ha endegat una campanya nacional per lluitar pel silenci a la muntanya. No només per raons ecològiques, sinó també pedagògiques, econòmiques i ètiques. Aquí, aquí i aquí trobareu més informació. Entre tots els arguments exposats, en destaco un: “lloc de treball, escola d'exigència, de paciència, darrer refugi dels nostres somnis, la muntanya ha d'estar preservada de qualsevol forma de banalització que tendeixi a convertir-la en un producte de consum i a privatitzar-ne el seu ús i accés”.

No cal dir que des d'aquest bloc compartim totalment els objectius d'aquesta campanya i ens hi afegim modestament.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Enric,
Silenci,si, però ja saps que h ha al darrera del soroll ?
Per experiència personal de primera ma:
turisme rural, turisme de natura, empreses, pagesos reconvertits, neorurals locals i forasters, etc
puc donar-te infinitat de referències on es convina les motos de neu amb raquetes, els trineus de gosos amb l'helicopter, els 4x4 amb els refugis FEEC, refugis CEC amb promotores inmobiliaries,...
en tinc les dades a la ma, la muntanya s'ha convertit en la puta i és molt difícil defensar-la davant dels que van calents.
I els polítics, millor no parlar-ne.

Anònim ha dit...

Parla, parla...