16 de febrer del 2007

Entrevista a Joan Obiols

Joan Obiols és un escriptor pirinenc poc conegut a la capital, és a dir, a Barcelona, i per tant, inexistent, però molt respectat a les valls pirinenques. Alturgellenc ha recorregut el Pirineu pam a pam i coneix cada vall, cada casa, cada tocom. La seva tasca de recuperació del patrimoni cultural, folklóric i social del Pirineu és important i destacada. Ha escrit diferents llibres i qui vulgui conéixer el Pirineu de debò no hauria d'ignorar la seva obra. Esvorancs, Marrades, Nits de taverna, Fulls de pergamí o El desert verd són llibres que l'aficionat a la bibliografia pirinenca no pot obviar.

Us enllaço una entrevista interessant i recent. Fa una anàlisi lúcida i clara de la situació actual del Pirineu i apunta unes perspectives de futur que comparteixo.

Afirma amb claredat que "...el Pirineu serà el futur jardí de la gran ciutat". Diu també que "la cultura tradicional haurà desaparegut del tot i les tradicions que es mantindran s'hauran transformat en pur espectacle. Tinc la impressió que ningú, o gairebé ningú, recordarà el passat"

Hi esteu d'acord?


1 comentaris:

Martin Cooper ha dit...

This simply remarkable message