19 de gener del 2007

Via Rubricatus



L’artista Jordi Rocosa realitzarà durant tot el 2007 un seguit d’intervencions multimèdia al llarg del recorregut del riu Llobregat, des del seu naixement fins la seva desembocadura, que vol reflectir la importància històrica d’aquest riu .

És un projecte escultòric, geogràfic, en cert sentit dins del land art, que vol provocar la reflexió al voltant del riu en un procés permanent de transformació en l’espai i el temps. Preveu diverses actuacions efímeres (escultures mòbils, fotografies, objectes, sons) a diversos punts del riu, com les fonts del Llobregat, la fabrica del Clot del Moro, el museu de les mines de Sant Corneli, l’embassament de la Baells, les colònies industrials de Puig-reig, Sallent i Gironella, el monestir de Sant Benet de Bages, el Pont del Diable a Martorell, el Parc de les Aigües de Cornellà i la desembocadura.

Via Rubricatus és el nom romà del Llobregat. Pel moment s’ha inaugurat la intervenció a les fonts a Castellar de N’hug i una intervenció a la fàbrica del Clot del Moro, i un dia que hi passava ho vaig visitar. Molt curiós i sorprenent. Tanmateix encara no sé si em va agradar o no i quin sentit té tot plegat.